בפוסט זה אציג את היתרונות של הטאבלטים בספרית בית הספר: בבתי הספר היסודיים, בבתי הספר לחינוך מיוחד ובקרב תלמידים עם לקויות תקשורתיות גבוהות.
לטאבלט, מחשב לוח, יתרונות רבים: קל מאוד, נייד וזול. מאוד אטרקטיבי עם מסך מגע. בנוסף הוא מאפשר לתלמיד לצאת (לא במובן הפיזי) מחוץ לגבולות הכיתה, בכך שהוא מאפשר הרחבת הידע והסקרנות עבור התלמיד.
ספרי הלימוד האינטראקטיביים בטאבלט לא כוללים רק טקסט ותמונות, אלא גם מצגות וסרטונים. בספרים אלה לא צריך לקרוא עמוד אחר עמוד, אלא ניתן לנווט בין הנושאים עם היפר טקסט וקישורים – לקפוץ מנושא אחד לנושא קשור אחר שמעניין את התלמיד.
תלמידי בתי ספר יסודיים מגלים סקרנות רבה יותר בלמידה עם ספרים דיגיטאליים המשולבים בטאבלטים לעומת ספרים מודפסים רגילים בילקוט בעיקר בתחומי הגאוגרפיה .
לכן , יש בישראל היערכות של משרד החינוך (בשיתוף מט"ח) לבסס את מקצוע הגיאוגרפיה על סביבה מתוקשבת של מכשירי קצה מתוקשבים שונים , ביניהם טאבלטים.
קישור לאתר מט"ח בו ניתן למצוא ספרים דיגיטליים שלמים סרוקים במקצועות שונים:
דוגמאות למיזמים של מערכת החינוך בשילוב האייפד והטאבלטים בבתי הספר:
-ספרים דיגיטליים ב"כותר," הספריה המקוונת של ישראל http://www.kotar.co.il/
יש כיום כ-450 ספרים דיגיטליים במקצועות שונים, בפורמט המאפשר סימון טקסט, שילוב סרטון מאתר"youtube", הערות מורה, אנימציות ועוד.
עד לאחרונה, ניתן היה לגשת לספרים רק דרך האתר שדרש מחשב המחובר לאינטרנט, כעת, משיקים במט"ח לראשונה אפליקציה חדשה לאייפד ולטאבלטים שתאפשר לקרוא ולהשתמש בספרים אלו גם דרך המכשירים הניידים.
קיימות אפליקציות חינמיות כמו סטנזה ו-i books המאפשרות קריאת ספרים אלקטרוניים על המכשיר ובכך הופכות אותו גם לקורא ספרים אלקטרוני.